Sätt upp kakel

Hejsan, vi ska prata om det här med plattsättning idag, och det handlar förstås om kakel och klinker. Plattor är ett mycket vackra och praktiska och det finns så mycket man kan göra med dem. Det är ett material som har blivit allt mer populärt och det är lätt att förstå varför! Så låt oss börja.

Som du kan se är kakel ett mycket mångsidigt material som används i många olika tillämpningar och på många olika platser. Du hittar dem i kök, badrum, eldstäder, väggar, golv – listan är lång! De har blivit alltmer populära eftersom de är så lätta att installera och mycket hållbara. De flesta människor idag skulle rekommendera dem när det gäller hållbarhet. Dessutom ser de fantastiskt snygga ut! När du installerar dina kakelplattor finns det flera faktorer som du först bör ta hänsyn till: Vilken typ av kakelplattor passar bäst för din situation? Vilken typ av installation kommer du att göra? Är det nödvändigt att använda speciella verktyg eller material? Behöver jag professionell hjälp med plattsättning? Och slutligen… hur mycket kostar allt detta för mig? Detta är alla viktiga frågor som du bör ställa dig innan du börjar installera dina plattor.

Så låt oss tala om de olika typerna av kakel och vad de används till! En typ är keramiska plattor. Dessa är ofta mycket prisvärda och hållbara, men har inte alltid det bästa utseendet eller den bästa känslan. Du hittar den här typen i många kök, badrum och andra områden i ditt hem. En annan typ är naturstensplattor – ett vackert, elegant material som får alla rum där det installeras att sticka ut från mängden! Dessa är dock dyra och kan vara svåra att installera om du inte vet vad du gör, så vi rekommenderar definitivt att du anlitar proffs för att lägga dem åt dig.

Jan i Luleå